PDF: Pakjes Doen het Fantastisch

Cadeautjes – ik ben er gek op. Maar nog veel leuker vind ik het om cadeautjes te geven. Iets te bedenken dat de ontvanger blij maakt. Niet omdat het moet. Niet dertien-in-een-dozijn. Maar verrassend, en een beetje onverwacht. En dat is nu harder nodig dan ooit.

cadeautje tekstbrigade

Het afgelopen jaar zijn we met zijn allen veel meer online gaan bestellen. Omdat de winkels dicht zijn. We in quarantaine zitten of niet bij iemand langs kunnen gaan. Ons thuiskantoor moeten inrichten. En soms omdat we dringend een nieuwe kaasschaaf nodig hebben.

kaasschaaf stuk

Voor de leuk

Pakjes voor de noodzaak en pakjes voor de leuk. Maar waarom zou je die twee functies van elkaar gescheiden houden?

Vorige week deed ik een bestelling bij mijn lokale boekhandel. Het boek was verpakt in cadeaupapier, en er zat een handgeschreven ansichtkaart bij. En daarmee werd het boek dat ik nodig had voor mijn werk ineens een cadeautje en mijn dag een beetje mooier.

In gedachten zag ik de boekverkoper zitten, in die veel te stille boekhandel. Geen rij met gehaaste klanten voor de kassa. Alle tijd om het boek in te pakken, en er misschien zelf ook even in te bladeren. De ansichtkaart erbij te doen. Een tastbare groet. Tot ziens, al weet niemand nog wanneer.

lege boekhandel

Klantenbinding

We kennen elkaar niet persoonlijk, die medewerker en ik. Ik weet niet eens of het een hij of een zij is. De eigenaar zelf, die moeite doet het hoofd boven water te doen, of een student met een bijbaantje dat op de tocht staat. Maar dat geeft niet. Er is contact. Ik kan de rest er zelf bij verzinnen. En de volgende keer dat ik een boek nodig heb bedenk ik me wel twee keer voor ik iets bij een onpersoonlijke onlinegigant bestel. Klantenbinding heet dat.

Online producten en diensten zijn niet tastbaar. Dat maakt contact leggen extra ingewikkeld. Vooral als je elkaar nog nooit “live” hebt ontmoet. Als twee mensen elkaar voor het eerst zien, vormen ze binnen een paar seconden een eerste indruk. Online is het niet anders, en is de kans dat je elkaar later nog eens “tegen het lijf loopt” vele malen kleiner. Je moet dus razendsnel contact maken, verbinding leggen én blijven boeien.

Maar hoe dan?

PDF weggever

Conversiekabouters

Hoe wek je interesse, en hoe hou je de aandacht van een ander vast? Dat doe je door het contact persoonlijk én echt te maken. Een ervaring te bieden waar je ontvanger iets aan heeft, die bijblijft en doet verlangen naar meer.

  • Een e-boek dat méér is dan een reclamefolder voor je bedrijf.
  • Een werkboek dat prikkelt om aan de slag te gaan.
  • Een hulpmiddel dat de moeite waard is om te delen met je vrienden, buren of collega’s, als die eenzelfde vraag of probleem hebben.
  • Een online cadeautje dat de naam weggever echt verdient.

Geen tijd, inspiratie of geduld om het zelf te maken? Ik help je verder.

Presentjes Die Fluisteren

Weet jij waar de afkorting PDF voor staat? Portable Document Format. Weet je nog? Er was een tijd waarin een document versturen een hachelijke onderneming was. Onvoorspelbaar. Een slagveld vol verminkte afbeeldingen, afgebroken tabellen en door conversiekabouters gehusselde lettertypen. De komst van de PDF maakte daar een eind aan. Maar een PDF kan zoveel meer zijn.

Niet voor niets staat de afkorting PDF ook voor Pakjes Doen het Fantastisch. Een Presentje Dat Fluistert: “Ik zie je. Dit is voor jou. En er is nog meer.” Kom wat dichterbij en luister maar.

presentje dat fluistert
[mailerlite_form form_id=1]