Geen dag is hetzelfde als jij dat niet wilt

Eén van de fijne dingen van een bedrijf met twee poten is dat geen dag hetzelfde is. De ene dag stort ik me op het mooier maken van werk, de andere dag mag ik aan de slag met tekst en vormgeving. E-boeken en andere weggevers maken. En dat op zich is al een cadeautje in deze tijd waarin de dagen zoveel op elkaar lijken.

zoek de verschillen

Het houdt je scherp, afwisseling. Het doorbreekt de sleur. En het helpt ook als je het gevoel hebt vast te zitten.

Iets tastbaars tegen de ongrijpbare leegte

Bij mij werkt schakelen tussen met mijn hoofd en met mijn handen bezig zijn goed.
Iets tastbaars maken tegen de ongrijpbare leegte.

Wat ook kan helpen is iets veranderen in de manier waarop je op je dagen terugkijkt. We doen iedere dag zoveel indrukken op, dat ons hersens er maar een paar onthouden, en de meeste wegfilteren. Vooral dat wat op elkaar lijkt.

Door ’s avonds bewust even stil te staan bij de afgelopen dag kies je als het ware zelf ankerpunten voor je brein en help je het onderscheid te maken. Wat waren de krenten en klonten in jouw pap vandaag? Zo lukt het je beter de dagen uit elkaar te houden en blijvende herinneringen te maken.

Terugkijk Agenda: geen dag is hetzelfde

voorkant terugkijkagenda

Ik schrijf altijd veel. Daarom was het een uitdaging om iets te maken waarin tekst geen grote rol speelt en vormgeving des te meer. Dat leverde de Terugkijk Agenda op, een PDF-weggever met als motto: “Geen dag is hetzelfde als jij dat niet wilt.”

Elke dag beantwoord je kort een paar vragen en vul je de antwoorden in. De vragen zijn iedere dag verschillend. Wat er leuk was, en bijzonder. Wie je verraste. En soms (maar niet te vaak) wat je tegenviel. Je kunt er een dagelijkse gewoonte van maken die je amper tijd kost. Een paar woorden per vraag zijn genoeg (meer plek is er ook niet).

En ben je je gevoel voor tijd weer eens een keer kwijt of lijken je dagen van eentonigheid aan elkaar te hangen? Blader dan terug en ververs je herinneringen.

Cadeautje voor jou

De Terugkijk Agenda is een cadeautje. Je krijgt hem van mij. Hieronder vind je de downloadlink.

Een e-mailadres of andere gegevens zijn niet nodig. Je hoeft nergens lid van te worden. “No strings attached” zoals de Engelsen zeggen. Geef ‘m door aan wie je maar wilt.

Vind je ‘m leuk? Stuur me een berichtje!

terugkijkagenda
[mailerlite_form form_id=1]