Online videotraining: Maak zelf een effectief e-boek

Kennismaken met nieuwe klanten en je deskundigheid tonen of delen? Laten zien wat jou uniek maakt? Je bedrijf promoten en klanten aan je binden?

Dat kan met een e-boek. In mijn nieuwe online videocursus “Maak een weggever die werkt: zelf een effectief e-boek maken” leer je hoe je zelf een e-boek weggever maakt die werkt. Alle onderdelen komen aan de orde: idee bedenken, teksten schrijven, lay-out maken en je weggever promoten.

Maak een weggever die werkt - tekstbrigade.eu

Veel instructies over het maken van een e-boek of andere digitale weggever concentreren zich vooral op de marketingaspecten. Anderen richten zich vooral op de vormgeving, en besteden weinig aandacht aan de tekst van de weggever.

Maar voor een effectieve weggever heb je meer nodig. In de eerste plaats een goed idee en goede voorbereiding, zodat je weet wat het doel en de doelgroep van je weggever zijn. Een daarnaast een goed samenspel van heldere teksten en vormgeving. Alleen die combinatie van elementen maakt dat je een (potentiële) klant ook echt waarde biedt.

Stappenplan Effectieve Weggever

In deze cursus leer je meer over het nut van een weggever voor je bedrijf en maak je kennis met mijn Stappenplan Effectieve Weggever.

In tien korte, intensieve (en zeker niet saaie) lessen komen alle aspecten aan de orde: idee, inhoud (teksten schrijven en redigeren), maken (lay-out en afwerking), en marketing: de basisbeginselen van het promoten van je weggever. Voorkennis is niet nodig.

Na afloop weet je hoe je zelf een weggever kunt maken, wat daarbij komt kijken (de stappen en grote lijnen), en waar je op moet letten wil je van je weggever ook een effectieve weggever maken.

maak een weggever die werkt
Aan de slag met oefeningen en checklists

Met behulp van de oefeningen zet je al lerende de contouren van je idee op papier, zodat je zelf verder kunt. De checklists bij de cursus kun je gebruiken bij het schrijven en redigeren van je teksten en de lay-out en afwerking van je e-boek weggever. Je kunt ze ook voor andere digitale weggevers gebruiken.

Let op! Deze cursus is geen cursus waarmee je de ins en outs van Canva (of een ander opmaakprogramma) leert. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met me op.

Meer weten? Ga naar de cursuspagina op de online Academie van ondernemersplatform Ik Onderneem het of neem contact met me op.

[mailerlite_form form_id=1]